Albert’s blog

Na het project "Lantaarnpalen" (4 stuks), heeft John nog 10 kortere palen laten aanrukken om nog meer lichtbronnen langs de rand van het weiland (parkeerplaats) neer te zetten.

Op donderdag 19-11-2020 waren Geert en Albert al met het beitsen begonnen, maar omdat kerstdagen eraan zitten te komen moest dit werk maar even aan de kant worden gezet. Marcel was n.l. op het lumineuze idee gekomen om een achttal houten kerstbomen te maken. Met instemming van John mochten we de palen en planken gebruiken die in de schuur liggen waar nu nog nu nog geen bestemming voor is.

Maandag 23-11-2020: Marcel, Geert, John S, Ad, Aart en Albert storten zich volledig op de werkzaamheden zoals het verwijderen van de spijkers, zagen en beitelen voor de eerste prototype kerstboom. Deze werd eerst voor de vorm in elkaar geschroefd, gelukkig werd dit prototype met instemming van de dames goedgekeurd.

Donderdag 26-11-2020: Onder auspiciën van Marcel en Albert werd er door Geert en Aart hard doorgewerkt, planken werden gezaagd en de eerste twee kerstbomen werden in elkaar gezet. De eerste kerstboom werd eerst nog even in het groen omgetoverd en door Anika en Ad voorzien van een paar kerstballen. De "oas en de aas" waren niet van de lucht 😉 Of we de deadline van 5-9 december zullen halen is nog even de vraag, het team gaat natuurlijk hun uiterste best doen.

Maandag 30-11-2020: Na de eerste nachtvorst van de afgelopen nacht ging het team Marcel, Geert, Aart en Albert, versterkt met nieuwkomer Henk deze morgen fris en vrolijk aan de slag. Geert en Albert bogen zich weer eens over de "rikkepoal", zoals men ze hier noemt. Volgens Albert noemen ze het in Staphorst "frèèngdepoal". De cirkelzaag werd weer ter hand genomen om de sleuf te maken zodat ie past op de parasol standaard. Marcel ging met zijn kornuiten Aart en Henk het bos in om dennengroen te zoeken. Met de vraag hoe men zo snel terug was, grapte Henk dat het groen zo aan de weg lag met een briefje erop van "De Reestlandhoeve". Tussendoor kwam Ellis even langs kijken, met daarop de vraag of deze kou kleumers zin hadden in een bakje koffie. Daar werd uiteraard geen nee tegen gezegd, waarna onze "redster in nood" een aangename warme bak kwam serveren.

Donderdag 03-12-2020: De eerste drie kerstbomen zagen we bij binnenkomst op het wijnterras staan, ook waren ze allemaal reeds versierd met kerstballen. Top!! En weer gingen Geert en Albert in gevecht met de vierde en vijfde "rikkepoal", met dit aantal waren ze al mooi over de helft. Voor de verandering (het was koud!) gingen Geert en Albert tussendoor even naar binnen om hun koude handen op te warmen aan een bakje koffie, daar waren ze even aan toe. Onze gastheer John zag dit natuurlijk, hij heeft ook alles in de gaten. Geert en Albert dronken hun koffie dan ook maar snel op 😉

Maandag 07-12-2020: Met instemming van projectleider Marcel en meerdere ingewijden werd er besloten om het bij vijf kerstbomen te laten. Met acht stuks waren we wellicht met de kerstdagen nog aan de gang geweest. En weer was "het weer" niet om over naar huis te schrijven, nu nat, guur en koud! Eigenlijk stuur je met dit weer, uitgezonderd Qazoo nog geen hond naar buiten, maar het werk moest doorgang vinden. De laatste twee bomen werden in elkaar gezet, versierd en op het terras neergezet.

Donderdag 10-12-2020: En, zoals Hans van Zetten bij de turnoefening van Epke Zonderland zo treffend zei, HIJ STAAT, HIJ STAAT!!
Wij kunnen ook tevreden zeggen, ZE STAAN!! Alle vijf, leuk project!