Duurzame verzending

Wanneer jij jouw bestelling hebt geplaatst in onze webshop is het natuurlijk belangrijk dat deze net zo duurzaam wordt verzonden, als dat wij hem hebben geproduceerd. Hiervoor zijn wij samenwerkingen aangegaan met verschillende partijen om dit samen met ons mogelijk te maken.

facebook post

De doos
De verzenddozen bestellen wij bij een inkooporganisatie welke is gespecialiseerd in het verzenden van wijnflessen. Je merkt dus gelijk wanneer je de doos openmaakt dat de flessen stevig zijn verpakt en er onderweg niet heel veel mee kan gebeuren. Mits ze op een normale manier gehanteerd worden natuurlijk. Om de koerier er op te wijzen dat de dozen voorzichtig moeten worden gehanteerd wordt er een sticker opgeplakt die de koerier erop attendeert het pakket met zorg te behandelen en af te leveren.  Ook zijn de dozen gemaakt van gerecycled karton en verzenden wij plastic vrij. Dit betekent dat de tape die wij gebruiken om de dozen dicht te plakken en de verzendetiketten voor de bezorger geen plastic bevatten. De tape en stickers zijn gemaakt van cellulose en zijn zelfs 100% recyclebaar! Je kunt de doos dus gewoon gebruiken om oud papier in te doen 😉.
Ook is het mogelijk dat jij de verzenddoos bewaard en bij een bezoek aan de Reestlandhoeve mee retour neemt. Dan gebruiken wij hem nog een keer voor een nieuwe verzending. We hanteren op dit moment geen statiegeld systeem. Zou jij dit een goed idee vinden? Laat het ons weten.

DPD_TRIPL-6124_CSR-768x512

De verzending
Als wij de wijnen hebben ingepakt worden ze bij ons afgehaald door onze verzendpartner DPD. Binnen DPD wordt er gewerkt volgens de duurzaamheidsstrategie DrivingChange. En die strategie bestaat uit 3 pijlers: Klimaatneutraal, Sociaal en Intelligent. Alle pakketten worden CO2-neutraal verzonden, dit betekent overigens niet dat alle pakketten fossielvrij worden afgeleverd, oftewel met elektrische mobiliteitsoplossingen. DPD monitort alle broeikasuitstoot welke het bedrijf levert en doet er alles aan om de koolstofvoetafdruk terug te dringen tot een minimum. Alle onvermijdelijke emissies worden gecompenseerd door te investeren in projecten voor hernieuwbare energie en schone energieopwekking.

Zo kan jouw wijnbestelling naast een traditioneel transportmiddel dus ook per fiets, e-scooter of elektrische bestelbus worden afgeleverd. En dankzij de track & trace e-mailupdates kan jij thuis zijn als de bezorger bij je aanbelt. Dit vergroot de kans op een succesvolle eerste afleverpoging en reduceert CO2 uitstoot en de drukte op de weg. En dat alles in een stevige bruine verzenddoos, met Reestlander wijn, waarbij zelfs de verzending ‘groen’ is.

Nederlandse wijnen kopen

Wist je dat jouw geplaatste webshop bestelling al binnen 3 werkdagen bij je thuis wordt bezorgd? Wij verzenden zelfs al vanaf 1 fles! Wil je er een cadeaukaartje bij doen dan kan dat. Hoe leuk is het om iemand anders te verrassen met één of enkele flessen Reestlander wijn met een persoonlijke groet.

Neem eens een kijkje in onze webshop, en bestel de Reestlander wijnen. Voor jezelf of als cadeau.