Sociale Benadering

De Reestlandhoeve heeft naast een Wijngoed een Zorghoeve. Mensen met verschillende zorgvragen participeren binnen ons bedrijf. Wij bieden een bijzonder aanbod van arbeidsmatige- en belevingsgerichte dagbesteding en begeleiding. Mensen die onze Zorghoeve bezoeken maken zich graag nuttig en/of zoeken een leuke dag-invulling, maar hebben hier ondersteuning bij nodig. De mensen helpen ons mee als ‘begeleid vrijwilliger’ bijvoorbeeld in de wijngaard, de groentetuin, op het erf of in de Wijnbar(n). Er wordt geschilderd, soep gemaakt en gegeten, een spelletje gedaan of een lekkere wandeling gemaakt.

Begeleiden in de groentetuin van Zorghoeve de Reestlandhoeve

Wij bieden een unieke vorm van begeleiding en hanteren de Sociale Benadering. Dit betekent dat wij mensen met een hulpvraag ondersteunen in de veranderingen die zij doormaken binnen hun psychisch en sociaal welbevinden. Deze visie is ontwikkeld door Prof. Mr. Dr. Anne-Mei The speciaal voor mensen met dementie. Binnen de Sociale Benadering laat zij een ander perspectief zien op het leven van mensen met dementie dan doorgaans het geval is. Wij trekken deze visie breder. Wij zijn namelijk van mening dat de Sociale Benadering toepasbaar is op eigenlijk alle aandoeningen.

Schilderen op Zorghoeve de Reestlandhoeve

Wat betekent dit precies voor ons? Wij sluiten de dagbesteding aan op de persoonlijke interesses. Wij zijn continu met de mensen in gesprek en houden nauw contact met de directe omgeving. Bij persoonlijke interesses kan worden gedacht aan het beroep dat iemand heeft uitgeoefend en (voormalige) hobby’s. Maar ook aan activiteiten waar mensen in zijn geïnteresseerd maar nog niet eerder hebben uitvoert. Een mooi voorbeeld hiervan is schilderen. Al diverse mensen hebben bij ons ontdekt dat ze kunstschilderen leuk vinden om te doen. Hierbij worden ze ondersteund door Marja die met veel plezier haar passie overbrengt op anderen.

Soep maken op Zorghoeve de Reestlandhoeve

De meeste mensen willen graag een bijdrage leveren aan het Wijngoed. Ze willen zich nuttig maken, zinvol bezig zijn en sociale contacten aangaan en onderhouden. Zo etiketteren wij samen de wijnflessen, vullen met elkaar de wijnvoorraad aan, maken wijnbestellingen klaar voor verzending en snijden groentes uit eigen tuin en kaas en worst voor op de Boerenplanken.

Proefbox 1

Boerenplanken hoeven we momenteel niet te maken helaas, het is nog wachten tot de horeca het sein krijgt weer open te mogen. Cadeaudozen inpakken is, met de naderende feestdagen, zeer actueel. Vele mensen, zowel bedrijven als particulieren weten ons te vinden en hebben een bestelling geplaatst. Mocht je ook zo’n prachtig cadeau weg willen geven, welke met zorg is ingepakt? Neem dan een kijkje in onze webshop. Wij pakken het met veel plezier voor je in!