Ik ben mantelzorger

Iemand in je nabije omgeving heeft ondersteuning nodig; je partner, één van je ouders, je kind, etc. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een psychische hulpvraag, een probleem in het autistisch spectrum of dementie. Deze ondersteuning vergt veel van jou als mantelzorger, zowel op praktisch als emotioneel gebied. De Reestlandhoeve denkt graag met je mee hoe we jullie kunnen helpen en ontlasten.

*Overal waar hij of hem staat kan ook zij of haar gelezen worden.

Passende ondersteuning

De Reestlandhoeve biedt dagbesteding, ook wel begeleid vrijwilligerswerk genoemd, aan je naaste. Indien noodzakelijk wordt dit gecombineerd met individuele begeleiding. Middels deze ondersteuning op maat ontstaat er een nieuw perspectief voor hem en krijgt zijn dag een zinvolle invulling. Hij komt  met zijn eigen belevenissen en verhaal thuis. Daarbij zijn de lijnen kort tussen de Reestlandhoeve en het thuisfront.
We bieden ook ambulante begeleiding in de thuissituatie. Bijvoorbeeld om zelfstandig te leren wonen, maar ook om het zolang mogelijk thuis wonen mogelijk te maken en te ondersteunen. Deze hulp, al dan niet in combinatie met dagbesteding, kan bijvoorbeeld bestaan uit het (re)organiseren van de huishouding en van het dagelijks leven. Ook is het mogelijk om te ondersteunen bij het op orde brengen en/of houden van de administratie. Naast praktische begeleiding bieden we ook educatie over de omgang met bepaalde problematiek en bespreken we samen het toekomstperspectief. We werken samen met casemanagers en andere professionals binnen de gezondheidszorg om zoveel mogelijk een totaalpakket op maat te bieden.

Schilderen op Zorghoeve de Reestlandhoeve
image-2018-10-31 (7)

Kwaliteit van leven

Als mantelzorger word je, passend bij de ondersteuningsbehoefte, desgewenst zo veel mogelijk betrokken, middels geplande gesprekken en rapportage maar ook informeel contact. Met deze ondersteuning streven we naar een duurzame situatie waarin zowel aandacht is voor je naaste met een hulpvraag als ook voor jou als mantelzorger. Op deze manier creëren wij samen een situatie waarin aandacht is voor kwaliteit van leven.

Kennis maken

Ben je nieuwsgierig geworden of wij voor jouw naaste de juiste begeleiding kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op om kennis te maken. 

Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met:
Wilma Huisman, tel: 0523 648612
Daniëlle Kremer, tel: 06 29815378

Mailen kan natuurlijk ook, naar: zorg@reestlandhoeve.nl

We zien je graag op de Reestlandhoeve.
John en Wilma Huisman / Daniëlle Kremer

 

Om jou van de juiste informatie te voorzien kun je verder lezen door op één van onderstaande knoppen te klikken: