Een duurzame toekomst voor wijnbouw en zorg
Word mede-eigenaar van de Reestlandhoeve en beleef mee hoe ons bedrijf groeit.
We groeien uit onze jas
In 2020 hebben wij de huidige Wijnbarn in gebruik genomen. Nu, 4 jaar later, merken wij dat beide bedrijfstakken zo zijn gegroeid dat we weer gebrek aan ruimte hebben.
Via crowdfunding hopen wij onze nieuwe plannen te kunnen realiseren.
Wij nemen je op deze pagina graag mee in onze toekomstplannen. Later dit jaar kun je deelnemen in onze sharefundingcampagne. Laat je gegeven achter om op de hoogte te blijven.
Investeer jij mee?
Doelen
Via crowdfunding hopen wij € 600.000 op te halen voor de realisatie van een multifunctioneel gebouw voor het wijngoed en het vergaren van extra werkkapitaal om te kunnen investeren in speciale netten voor Suzukii-fruitvlieg en nieuw materieel voor de wijngaard. Daarnaast wordt samen met stichting Reestlandhoeve Foundation gebouwd aan een klusschuur voor de zorghoeve.
Ondertussen wordt in 2025 de wijngaard uitgebreid naar ongeveer 5 hectare. Hiermee produceren wij in 2030 zo'n 45.000 flessen Reestlander wijn.
Multifunctioneel gebouw voor het wijngoed
Ruimte voor bezoekers, medewerkers en mantelzorgers
De huidige kapschuur met wijnopslag wordt verbouwd tot een multifunctioneel gebouw waar het wijngoed de ruimte krijgt om te groeien. Naast het vergroten van de wijnopslag worden er kantoren en twee verblijfsruimtes gerealiseerd.
In de grote ontvangsthal met terras voor de kikkerpoel is er ruimte om gasten te ontvangen voor een wijnproeverij of een klein hapje te eten.
Daarnaast zal er een kleinere proefruimte worden gecreëerd met zicht op de wijnopslag waar ruimte is voor ongeveer 25 personen. Hier kunnen besloten proeverijen gegeven worden in combinatie met een rondleiding door de wijngaard. Deze ruimte kan ook worden gebruikt voor stichting Reestlandhoeve Foundation voor mantelzorgbijeenkomsten.
In de te realiseren keuken kan op kleine schaal worden ge-experimenteert met het maken van alcoholvrije alternatieven en kan er een kleine kaart worden samengesteld met lunch- en borrelgerechten voor onze bezoekers.
Op dit moment ontvangt het wijngoed jaarlijks 15.000 gasten. Wij verwachten door vaker geopend te zijn met een breder aanbod dit te kunnen verdubbelen.
Wanneer kan ik investeren?
Wij willen in Q1 2025 starten met de investeringsronde. Via deze eerste inventarisatie kunnen wij onze plannen verder uitwerken en concretiseren. Daarna presenteren wij onze plannen aan jou. Uiteraard inclusief de komende investeringsbegroting en het te verwachten dividend.
Duurzaam gebouwd
Dit pand zal geen gas gebruiken en via een warmtepomp worden verwarmd en gekoeld. Via slimme integraties zal op basis van de beschikbaarheid van zonne- of windenergie het pand worden verwarmd of gekoeld. Toiletten worden doorgespoeld met bronwater in plaats van leidingwater. Door gebruik te maken van de hoogste isolatiewaarden en dynamische software is het gebouw zeer energiezuinig en efficiënt in gebruik.
Duurzame wijnbouw
Extra werkkapitaal geeft ons de mogelijkheid om te investeren in innovatieve machines voor duurzaam wijngaardbeheer en speciale netten tegen de Suzukii-fruitvlieg waardoor bestrijding niet langer nodig is.
Samen klussen
Een klusschuur voor de zorghoeve
Reestlandhoeve Zorg biedt dagbesteding voor mensen met diverse zorgvragen. Wij bieden een gevarieerde dag-invulling voor onze deelnemers. Op dit moment bieden wij 4 dagen per week dagbesteding voor maximaal 25 personen.
In verschillende ruimtes, binnen en buiten, vindt op de Reestlandhoeve dagbesteding plaats. Eén ruimte is de klusschuur. Op dit moment een kleine ruimte met weinig daglicht. Er is steeds meer vraag naar klussen. De mooiste dingen worden gemaakt. Wanneer je rondloopt op de Reestlandhoeve kom je overal dingen tegen die gemaakt en/of opgeknapt zijn door onze deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan:
- De lantaarnpalen langs de oprit
- De bankjes in de wijngaard
- De diverse insectenhotels en vogelhuisjes
- De gerenoveerde druivenpers
- Een groot deel van het terrasmeubilair
Om onze klussers meer ruimte te bieden willen wij samen met stichting Reestlandhoeve Foundation de kapschuur, direct naast de Wijnbarn, verbouwen tot een ruime klusschuur waar verschillende projecten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden.
Een groot deel van de kosten hoopt stichting Reestlandhoeve Foundation op te halen via giften en donaties maar ook door het aanschrijven van verschillende fondsen. Dit wordt via een subsidie verstrekt aan het bedrijf de Reestlandhoeve. Uiteindelijk geldt: Hoe meer donaties, hoe hoger de subsidie.
Samen bouwen
Het casco (vloer, muren, dak, ramen en deuren) zal worden geplaatst door een aannemer. De inrichting van de klusschuur wordt samen met de deelnemers uitgevoerd. We betrekken onze deelnemers er nauw bij waardoor het ook echt hun klusschuur wordt.
Wat gaat er gebeuren met de huidige Wijnbarn?
Wanneer het nieuwe multifunctionele gebouw van het wijngoed klaar is zal de horeca-functie van de Wijnbarn verhuizen. Hierdoor krijgen zowel het wijngoed als zorg meer ruimte om te kunnen groeien. Dit betekent dat het wijngoed meerdere dagen wijnproeverijen kan geven dan nu het geval is, maar ook kan ons zorgconcept meerdere dagen open.
Daarnaast kan de Wijnbarn na afloop van de dagbesteding nog steeds worden gebruikt voor het ontvangen van grote groepen wanneer hier vraag naar is.
Met deze plannen bouwen wij aan een toekomstbestendig bedrijf waar iedereen de ruimte krijgt.
Wat wordt de constructie?
Voor het bedrag dat we zoeken, bieden we twee mogelijkheden: een lening met een vast rendement en looptijd, of certificaten waarmee je mede-eigenaar wordt en deelt in toekomstige winsten via dividend. Via deze campagne start je in de leningsstructuur: 3 jaar aflossingsvrij, gevolgd door aflossing in een nog te bepalen aantal jaren. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je lening om te zetten in certificaten van aandelen. Dit is optioneel – als je niets doet, blijft het een lening.
Waarom niet gelijk certificaten van aandelen?
Op dit moment is de Reestlandhoeve nog een V.O.F. om certificaten van aandelen uit te kunnen geven is het nodig om een B.V. te zijn. Na uitvoerig overleg met de Belastingdienst hebben wij geen toestemming gekregen om direct na het oprichten van de B.V. certificaten van aandelen uit te mogen geven zonder stakingswinstbelasting af te dragen.
Omdat wij vele plannen hebben en deze graag realiseren vinden wij het onverantwoord om een groot deel belasting af te dragen en vervolgens extra gelden op te halen via crowdfunding. Daarom starten wij eerst met een lening met conversie-optie om vervolgens jou de mogelijkheid te geven om echt mede-eigenaar te worden van de Reestlandhoeve. Als mede-eigenaren deel je samen met de andere eigenaren mee in de winst en waardestijging van het bedrijf.