ONS VERHAAL

Of lees het hele verhaal en scroll naar beneden.

HISTORIE

In 1940 is Hendrik Huisman een boerenbedrijf gestart in het Westerhuizingerveld (Balkbrug). Op de toen nog net ontgonnen grond heeft grootvader Hendrik een boerderij gebouwd met een gemengd bedrijf. De boerderij is al meerdere generaties in bezit van de familie. John en Wilma hebben de boerderij in 1993 overgenomen en voortgezet, maar dan met een biologische aanpak. Tot John in 2001 een hernia kreeg waarbij het werk teveel belasting zou gaan geven voor zijn rug. Na dit nieuws hebben John en Wilma gezocht naar een nieuwe uitdaging en zijn de eerste wijnstokken in 2003 de grond in gegaan. De wijngaard heeft inmiddels een oppervlak van 3 ha. Door de oerijzer-houdende, zanderige en waterdoorlatende bodem krijgen de Reestlander wijnen een geheel eigen smaak en bouquet. 

WERKWIJZE

Wij zijn altijd op zoek naar alternatieve methoden om de wijngaard gezond te houden. Naast het volledig biologisch beheren van onze wijngaard werken wij ook met homeopathie en diverse mineralen. Sinds 2015 klinkt er tijdens het groeiseizoen muziek in onze wijngaard. Klassieke muziek welke een bewezen gunstig effect heeft op de wijngaard. De bedoeling is dat de druivenstokken er sterker van worden en zich beter kunnen weren tegen ziektes en schimmels. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de celwanden steviger worden en daardoor minder snel worden aangetast. Met name klassieke muziek stimuleert de groei, harde rock muziek geeft het tegenovergestelde effect en remt de druivenstokken in haar groei... De Reestlandhoeve hanteert hiermee een unieke methode wat Nederland betreft. In Italië en Zuid-Afrika zijn er ook wijngaarden die gebruik maken van deze techniek. 

WIJNMAKERIJ

Nadat de druiven zijn geplukt wordt de wijn gemaakt. Hiervoor brengen wij onze druiven naar Neerlands Wijnmakerij te Bentelo alwaar wij onze eigen wijnvaten hebben. In Bentelo zijn de krachten van meerdere wijngaarden gebundeld, waardoor wij gebruik kunnen maken van de kennis van een wijnmaker en van de nieuwste technieken in de wijnmakerij. Wij zijn regelmatig aanwezig in de wijnmakerij om onze wijnen door te proeven, waarbij wij samen met het team van Neerlands Wijnmakerij er alles aan doen om weer een exclusieve Reestlander wijn op de markt te brengen. Wil jij dit proces ook van dichtbij meemaken en een bezoek brengen aan de wijnmakerij? Wordt dan Wijnstokkenleasecertificaathouder en profiteer van de vele voordelen die daarbij horen!

ZORGHOEVE

In 2013 is de Reestlandhoeve uitgebreid met dagbesteding onder de naam: Zorghoeve de Reestlandhoeve. Wij willen mensen met een zorgvraag graag een plek bieden binnen ons bedrijf waarbij ze actief kunnen deelnemen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Dit past binnen de gewenste 'vermaatschappelijking' in de zorg: Mensen met een zorgvraag weer onderdeel maken van de samenleving. Ook bieden wij ambulante begeleiding in de thuissituatie, al dan niet in combinatie met dagbesteding. 

CERTIFIED B CORP

De Reestlandhoeve is het eerste Nederlandse wijn- en zorgbedrijf dat officieel B Corp gecertificeerd is. Hiermee zijn wij onderdeel geworden van een internationale beweging van duurzame, transparante en sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijven die streven naar een betere wereld. Ben & Jerry’s, Patagonia, Dopper, Moyee Coffee zijn ook allemaal B Corps! In Nederland nog betrekkelijk nieuw, maar steeds meer Nederlandse bedrijven sluiten zich aan bij deze beweging. De Reestlandhoeve is sinds 13 juni 2018 gecertificeerd. Wij zijn heel erg blij met dit keurmerk, het toont namelijk aan dat wij echt een meerwaarde leveren op het gebied van duurzaamheid en op sociaal-maatschappelijk gebied. Omdat B Corp zo’n strenge assessment hanteert, weet je als klant zeker dat een bedrijf met dit keurmerk goed en duurzaam bezig is. Met dit keurmerk onderscheiden wij ons nog beter en geven wij extra kracht mee aan ons verhaal. 

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.