Adopteer een wijnstok

Draag bij aan de ontwikkeling van een natuurinclusieve wijngaard én geniet straks van je eigen fles zuivere wijn van Nederlandse biodiverse bodem.
Proef het alvast op onze Voorjaarsproeverij!

Vanaf € 50,- voor een duur van 5 jaar.

Bedenk hoe dát smaakt…

Een eigen fles wijn die bijdraagt aan het terugbrengen van een stukje natuur

Beleef de avonturen van een wijnboer. 5 jaar lang nemen we je mee. Van het planten van jouw wijnstok, tot het oogsten van de eerste druiven en het ontwikkelen van de wijn. Voeg daar het terugbrengen van een stukje natuur in Nederland aan toe. Met al haar biodiversiteit, zoals dat vroeger was….

 Bedenk hoe lekker de wijn dan smaakt!

Je kan er niet meer omheen

Onze zomers worden steeds warmer. De opwarming van de aarde is steeds duidelijker voelbaar. Ook in Nederland. Met grote gevolgen voor onze natuur. Dat weten we inmiddels allemaal. We zien de uitdagingen om ons heen steeds groter worden. Monocultuur in de landbouw maakt gewassen kwetsbaar voor plagen, plantenziekten en natuurrampen.

Je probeert steeds zuiniger om te gaan met onze natuur. Dat houdt vaak in dat je op je eigen vierkante meter afval scheidt, bewuster eet en minder plastic gebruikt. Alle kleine beetjes helpen.

Maar wat leveren jouw inspanningen nu precíes op?

Hoe gaaf zou het zijn als je ziet wat jouw bijdrage echt oplevert? Daar hoef je niet nog meer voor te laten. Sterker nog... Je kunt zelfs meer genieten van het goede leven en de natuur.

Zie je het al voor je?

Bijdragen aan een natuurinclusieve wijn

Natuurinclusieve wijn betekent wijn telen binnen de grenzen van natuur, milieu en leefomgeving met een positief effect op de biodiversiteit. Dus samen met de natuur in plaats van ertegen. Het landschap wordt hierdoor weerbaarder en de opbrengst stabieler. Terwijl de kosten verlagen.

3,3% van de Reestlandhoeve valt op dit moment onder natuur

Het doel is om dit percentage vóór 2025 te verdubbelen

Hoe dat eruit ziet?
Uitbreiding van wijnranken verrijkt met diverse kruiden in het grasland en op de kop van elke rij inheemse struiken die vlinders en andere insecten aantrekken. Met een brede strook rondom de wijngaard waar de ‘oude’ natuur wordt hersteld. Sloten die overtollig water afvoeren en in droge periodes water vasthouden. Windwerende heggen en houtwallen waar vogels zich nestellen en kleinere dieren beschutting vinden. Aangevuld met andere planten, hekken en valkenkasten waardoor roofvogels terugkeren.
De natuur terug in oorspronkelijke balans.

Beleef het mee!

En geniet van het goede leven

Met de adoptie van 1wijnstok beleef je de hele transformatie mee. Vanaf het moment dat jouw wijnstok de grond in gaat. Tot het herstellen van de biodiversiteit op en rondom de wijngaard en het vieren van de eerste oogst na 5 jaar. Inclusief een eigen fles zuivere natuurinclusieve wijn van eigen bodem.

Met het adopteren van een wijnstok, adopteer je het goede leven:

  • Je ontvangt de allereerste fles wijn van een natuurinclusieve wijngaard. Een exclusieve eerste editie, bedenk hoe dat smaakt.
  • Je draagt bij aan het herstel van een stukje oerhollandse natuur, waar iedereen van geniet.
  • Je ontvangt regelmatig een update, zodat je precies kunt volgen wat jouw investering oplevert.
  • Je ontvangt een uitnodiging voor de voorjaarsproeverijen op onze wijngaard, zodat je van dichtbij beleeft hoe jouw wijnstok opbloeit in een biodiverse omgeving.
  • Je maakt uitbreiding van de wijngaard mogelijk, wat zorgt voor meer klussen voor onze zorghoeve. Zo blijven onze cliënten actief betrokken bij de samenleving
  • We vieren samen het leven. Dat geeft pas echt een goed gevoel!

Voor € 50,-  per wijnstok draag je al bij aan dit goede leven. Je maakt van dichtbij mee wat jouw investering oplevert. En je krijgt de eerste fles natuurinclusieve wijn van eigen bodem cadeau.

Het is een eenmalige investering waarmee je 5 jaar lang profiteert van de voordelen. Na 5 jaar ontvang je jouw fles wijn uit de natuurinclusieve wijngaard.

“Berekeningen laten zien dat als je mét de natuur werkt in plaats van ertegen, je minder kosten maakt en kunt rekenen op stabielere opbrengsten. Bovendien: hoe rijker de biodiversiteit, hoe groter de kans op medische ontdekkingen, economische ontwikkeling en aanpassing aan nieuwe uitdagingen zoals klimaatverandering.”

 

dr. LM Jones-Walters PhD MSc
(Programme Director Nature Inclusive Transitions WUR)

Samen de wereld een beetje natuurlijker maken

Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve is een familiebedrijf. Sinds 2003 produceren we natuurlijke Nederlandse kwaliteitswijnen waarmee we jaarlijks in de prijzen vallen. We telen zoveel mogelijk biologisch met respect voor mens en natuur. We streven naar een ideale omgeving voor onze wijnranken, onze gasten en mensen met een zorgvraag. Deelnemers van de Zorghoeve krijgen de gelegenheid om onder professionele begeleiding actief mee te doen aan dagelijkse werkzaamheden op ons Wijngoed. Zo blijven ook zij onderdeel van onze samenleving.

Waarom nu?

En antwoorden op andere vragen

Om 2 redenen...

1. - We hebben een een missie

Reestlandhoeve is een familiebedrijf. We hebben onze biologische boerderij 20 jaar geleden omgebouwd naar een natuurvriendelijk Wijngoed. We zijn al goed op weg, maar het kan nog beter. Bas, onze zoon, is in 2020 bij ons in het bedrijf gekomen. Als jonge ondernemer zet hij onze missie door en wil hij nog meer sámenwerken met de natuur. Hij droomt van een toekomst bestendig landschap, zoals het vroeger was. Waar de biodiversiteit van de natuur de wijnranken in conditie houdt. Door het adopteren van een wijnstok draag jij bij aan deze missie. Zodat er een prachtig stukje natuur in Nederland terug komt.

2.  - De vraag naar onze prijswinnende natuurlijke Nederlandse wijnen blijft groeien

De constante kwaliteit valt op en er is steeds meer behoefte aan natuurlijke wijn van eigen bodem. Dit vraagt om een uitbreiding van ons Wijngoed.

Beleef het 5 jaar lang mee én proef het resultaat!

Een fles zuivere wijn van Nederlandse biodiverse bodem