Zorg- en begeleidingsconcept

Zorghoeve de Reestlandhoeve

De Reestlandhoeve is een sterke loot aan de Nederlandse wijnrank en wordt al verscheidene jaren door kenners als een van de meest opvallende Nederlandse wijngaarden beschouwd. Ons wijngoed staat bekend om zijn bijzondere kwaliteitswijnen. Dit in combinatie met een zorg- en begeleidingsconcept waarbij mensen met verschillende zorgvragen participeren binnen ons bedrijf. Er is een bijzonder aanbod van arbeidsmatige- en/of belevingsgerichte dagbesteding en begeleiding.

Druiven oogsten op de Reestlandhoeve
Begeleiden in de groentetuin van Zorghoeve de Reestlandhoeve

Werkwijze

Binnen ons zorg- en begeleidingsconcept hanteren we de Sociale Benadering. In de zienswijze van de Sociale Benadering behoort het tot de taak en tot het ambacht van professionals om mensen met een hulpvraag te ondersteunen in de veranderingen die zij doormaken in hun psychisch en sociaal welbevinden. Deze visie is ontwikkeld door Prof. Mr. Dr. Anne-Mei The. Zij laat hiermee een ander perspectief zien op het leven van mensen met dementie. Op de Reestlandhoeve trekken wij dit breder aangezien wij van mening zijn dat de Sociale Benadering van toepassing is op eigenlijk alle aandoeningen. 

Ons team

Er is altijd professionele begeleiding op de Reestlandhoeve. Daniëlle Kremer als sociaal pedagogisch hulpverlener (HBO-SPH) en Wilma Huisman als verpleegkundige (HBO-V/BIG geregistreerd) hebben ruime ervaring in de psychiatrie, verstandelijke beperking, dementie en stoornissen binnen het autistisch spectrum. Daarnaast is Wilma Huisman een geregistreerd klassiek homeopaat. Uiteraard is de rol van John Huisman als wijnboer ook van groot belang. Een nuchtere houding en geloven in de mogelijkheden van de mensen stimuleren de deelnemer om naar vermogen te presteren. Zijn persoonlijke ervaring van ziekte en arbeidsongeschiktheid maken dat John als geen ander weet: als iets door een beperking niet meer kan dan zijn er altijd wel weer andere dingen die juist weer wel kunnen. Dit alles doen wij in samenwerking met ons team, bestaande uit medewerkers, stagiaires en vrijwilligers.

Op de Reestlandhoeve wordt de kwaliteit van druiven gecontroleerd.

Maak een keuze om verder te gaan

Om jou van de juiste informatie te voorzien kun je verder lezen door op één van onderstaande knoppen te klikken: