Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve
Familiebedrijf met respect voor mens en natuur
Onlangs is de hoeve uitgebreid met een prachtige Wijnbarn waar gasten kunnen genieten van onze Reestlander wijnen met heerlijke Boerenplank gevuld met streekproducten. Onze wijngaard heeft inmiddels een oppervlakte van 3,5 ha en levert jaarlijks prachtige wijnen op met een eigen smaak en bouqet.
Al onze wijnen worden op natuurlijke wijze geproduceerd en zijn zeer geliefd. Onze Nederlandse wijnen vallen niet voor niets jaarlijks internationaal in de prijzen.
Daar zijn we trots op!
Meebewegen met wat mogelijk is, zorgt voor nieuwe kansen
Het verhaal van het Wijngoed en de Zorghoeve de Reestlandhoeve begint met een tegenslag in 2001. John was vanwege zijn hernia niet langer in staat om de biologische veehouderij te runnen. We gingen op zoek naar een andere bestemming voor de boerderij, die al generaties in het bezit is van de familie Huisman.
In de landbouw was er in die tijd, geen enkele tak winstgevend. De wijnbouw stond in Nederland nog in de kinderschoenen. Bij een rondje langs de Nederlandse wijngaarden bleek dat de meeste wijnen nog niet te drinken waren. Op een paar voorbeelden na, die ons overtuigden. Het moest mogelijk zijn om in Nederland goede wijn te maken. Al viel er nog veel te verbeteren.
In 2003 gingen de eerste wijnstokken de grond in op de Reestlandhoeve.
Samen de wereld een beetje mooier maken, de drijvende kracht achter de Reestlandhoeve
In 1993 toen John het melkveebedrijf overnam van zijn ouders hebben we het bedrijf omgebouwd naar een biologisch melkveebedrijf. We zijn beiden opgegroeid op een boerenbedrijf waar respect voor mens en natuur en natuurlijke geneeskracht heel normaal waren. Het was voor ons dus ook een logische stap om op natuurlijke wijze door te gaan in de wijnbouw.
We maken in de wijnteelt gebruik van homeopathie, mineralen en natuurlijke meststoffen om onze wijnstokken gezond te houden.
Altijd op zoek naar alternatieve methoden om de wijngaard gezond te houden.
Zo klinkt er sinds 2015, tijdens het groeiseizoen, muziek in onze Overijsselse wijngaard. Verschillende onderzoekers (waaronder Dorothy Retallack en Dr. T.C. Singh) zijn bezig geweest om aan te tonen dat muziek een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van planten. Het idee is dat de druivenstokken er sterker van worden en zich beter kunnen weren tegen ziektes en schimmels.
Dat is ook onze ervaring.
De klassieke muziek levert een betere oogst. De wijnen zijn zuiverder van smaak. En wandelend door de wijngaard zorgt de muziek voor een bijzondere sfeer.
Wij produceren onze exclusieve Reestlander wijn op geheel eigen wijze
Samen met wijnmaker Amund Pierik van Neerlands Wijnmakerij maken wij de Reestlander wijnen. In de wijnmakerij is actuele professionele kennis aanwezig en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken.
We produceren onze eigen wijn op onze eigen manier in onze eigen vaten.
Wij zijn regelmatig aanwezig in de wijnmakerij om onze wijnen door te proeven, waarbij wij samen met het team van de Neerlands Wijnmakerij er alles aan doen om elk jaar weer een exclusieve Reestlander wijn op de markt te brengen.
Wil jij dit proces van dichtbij meemaken?
Wordt één van onze Wijnstokken leasecertificaathouders. Jaarlijks ontvang je dan een uitnodiging om de ruwe wijnen te proeven van het vat.
Mensen met een zorgvraag zijn onderdeel van ons Wijngoed
We creëeren niet alleen een ideale omgeving voor onze wijnranken en onze gasten.
Sinds 2013 wordt er ook dagbesteding aangeboden op de Reestlandhoeve voor mensen met een zorgvraag. Deelnemers krijgen 4 dagen in de week de gelegenheid om actief deel te nemen aan de dagelijkse werkzaamheden op ons wijngoed, waardoor ze onderdeel blijven van onze samenleving.