Mantelzorg

Je ondersteunt je partner, één van je ouders of ander familielid met dementie, NAH of bijvoorbeeld een psychische hulpvraag en dat vraagt veel van je

Je gunt je dierbare een zinvolle invulling van de dag

Dat geeft jou en je dierbare weer perspectief

Ondersteuning van je partner, één van je ouders of ander familielid met een hulpvraag zoals NAH, dementie of bijvoorbeeld een probleem in het autistisch spectrum, vraagt veel van je als mantelzorger. Zowel op praktisch als emotioneel gebied. Een zinvolle invulling van de dag met dingen die hij of zij leuk vindt om te doen geeft jou en je dierbare weer perspectief.

Zinvol en actief binnen de mogelijkheden

Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken

Reestlandhoeve Zorg biedt begeleid vrijwilligerswerk en/of een fijne, ontspannen dag. Dagbesteding waarbij we samen met je dierbare op zoek gaan naar activiteiten die aansluiten bij zijn of haar talenten en interesses. Waardoor je dierbare een waardevolle invulling van de dag ervaart. Hij of zij blijft onderdeel van de maatschappij en komt thuis met eigen belevenissen en verhalen.

Het geeft jou de ruimte om de dag op je eigen manier in te vullen en op te laden. En het biedt je dierbare de mogelijkheid om zich weer van waarde te voelen, sociale contacten te leggen en actief bezig te zijn.

Een willekeurige dag bij Reestlandhoeve Zorg

In overleg is er van alles mogelijk

We bieden dagbesteding op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Elke ochtend is de inloop tussen 9 en 10 uur. We beginnen met koffie en thee, vaak met eigen gebakken koek. Daarna starten we met de activiteiten. In goed overleg stemmen we dit persoonlijk met iedereen af. Tijdens de middagpauze lunchen we met vers gemaakte soep en zelf meegebrachte boterhammen. Voor wie dat nodig heeft is er daarna een rustmoment. De middag bestaat veelal uit wandelen, spelletjes of andere bewegingsactiviteiten. Om 15 uur ’s middags ronden we weer gezamenlijk af met koffie en thee.

Op woensdag ziet de ochtend er iets anders uit
We halen dan groentes uit de kas of groentetuin en bereiden gezamenlijk de warme maaltijd. De rest van de ochtend is er ruimte voor bewegen op muziek, stoel yoga o.i.d. en een goed gesprek. Tijdens de lunch genieten we dan van de eigengemaakte warme maaltijd.

Reestlandhoeve vervoer
Is er geen eigen vervoer van en naar de dagbesteding? Vraag dan wat de Reestlandhoeve hierin kan betekenen.

Bij Reestlandhoeve Zorg staat aandacht voor de kwaliteit van leven centraal

We onderhouden korte lijnen met het thuisfront. Passend bij de ondersteuningsbehoefte word je als mantelzorger zoveel mogelijk betrokken middels geplande gesprekken, rapportages en informeel contact.

Meedenken over passende ondersteuning

Zodat jullie allebei weer een fijne dag beleven

Bij Reestlandhoeve Zorg streven we naar een duurzame situatie waarin aandacht is voor je naaste met een hulpvraag én voor jou als mantelzorger. Want méér plezier in het leven zorgt ervoor dat het leven de moeite waard blijft.

We denken graag met je mee en ondersteunen waar mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan ambulante begeleiding in de thuissituatie om zelfstandig te leren wonen of om zolang mogelijk thuis te blijven wonen.

Passende ondersteuning kan zijn:

  • Het (re)organiseren van de huishouding en het dagelijkse leven;
  • Ondersteunen bij het op orde brengen en/of houden van de administratie;
  • Educatie over de omgang met bepaalde problematiek;
  • Bespreken van het toekomstperspectief.

Dit doen we samen met casemanagers en andere professionals binnen de gezondheidszorg, zodat we zoveel mogelijk maatwerk kunnen bieden.

Reestlandhoeve Foundation

Deze stichting is er speciaal voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. Heb je behoefte om lotgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen, overeenkomstige problemen te bespreken? Dan ben je van harte welkom op de ontmoetingsochtenden. Ook organiseren we cursussen om te leren omgaan met geheugenproblemen van je naaste.

Kijk voor meer informatie op de website van de foundation.