Je wilt graag een zinvolle dag beleven

Actief mee blijven doen, als werken vanwege dementie, NAH of bijvoorbeeld een psychische hulpvraag niet meer gaat

Werken gaat niet meer

Maar je wilt wel mee blijven doen

Zelfstandig invulling geven aan je leven met een hulpvraag zoals dementie, NAH of een probleem in het autistisch spectrum lukt lang niet altijd. Werken gaat vaak niet meer. En toch wil je graag mee blijven doen in de maatschappij.

Je wilt je voldaan voelen aan het einde van de dag

Je wilt graag andere mensen ontmoeten, actief en binnen jouw mogelijkheden zinvol bezig zijn. Je wilt vasthouden aan een dagritme en je dag invullen op een manier die goed bij je past. Zodat je jouw energie kwijt kunt en met een tevreden, voldaan gevoel je dag afrond.

Bij de Reestlandhoeve gaan we uit van mogelijkheden

We zoeken samen naar een passende invulling voor de dag en ondersteunen op een manier die past bij jou.

We willen dat jij je thuis voelt!

Er is genoeg te doen op de Reestlandhoeve

Je wordt betrokken bij de werkzaamheden op ons bedrijf. We zoeken zoveel mogelijk aansluiting bij je talenten en interesses. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Werkzaamheden in de wijngaard om te komen tot ons topproduct: Reestlander wijnen;
 • Koken, bakken en/of voorbereidingen in de keuken;
 • Onderhouden van het terrein en de aanwezige opstallen;
 • Montage en reparatiewerkzaamheden;
 • Tuinonderhoud;
 • Meehelpen met het ontwikkelen van nieuwe producten;
 • Gastheer/gastvrouw om bezoekers van de Reestlandhoeve een onvergetelijke belevenis te bezorgen;
 • Bijdragen aan evenementen van de Reestlandhoeve;
 • Creatieve bezigheden;
 • Wijnflessen etiketteren;
 • Cadeaupakketten inpakken.

Uiteraard houden we rekening met jouw behoefte aan activiteit en rust. Een activiteit kan ook bestaan uit het kijken naar de mensen die een klus klaren, adviseren bij het klussen, samen een kop koffie drinken of een wandeling maken door de wijngaard of groentetuin.

Producten die gemaakt worden in de klusschuur worden te koop aangeboden in de webshop of rechtstreeks op de Reestlandhoeve.

Je wordt uitgedaagd binnen je grenzen

Wij bieden een gezellige, veilige en warme plek, maar ook uitdaging om je grenzen te verkennen en verleggen. Je inzet wordt gewaardeerd.

We maken samen met jou en je netwerk een begeleidingsplan op maat. Binnen het plan richten we ons op het begeleiden naar meer zelfstandigheid, behouden van je vaardigheden en beperken van achteruitgang daar waar mogelijk.

Passende ondersteuning kan ook zijn:

 • Het (re)organiseren van de huishouding en het dagelijkse leven;
 • Ondersteunen bij het op orde brengen en/of houden van de administratie;
 • Educatie over de omgang met bepaalde problematiek;
 • Bespreken van het toekomstperspectief.

Dit doen we samen met casemanagers en andere professionals binnen de gezondheidszorg, zodat we zoveel mogelijk maatwerk kunnen bieden.

Gasterij de Reestlandhoeve

Ben je een levensgenieter, breed georiënteerd, hoger opgeleid of heb je veel van de wereld gezien en heb je nu te maken met geheugenproblemen? Dan is de Gasterij misschien iets voor jou. Bij de Gasterij ligt het accent op de ‘geneugten des levens’. Met koffie/thee en lekkernijen, een gezamenlijke warme maaltijd en voor de liefhebber uiteraard een glaasje wijn maken we er een gezellige dag van. De dag vult zich verder met een leuk gesprek en ontspannende activiteiten, veelal in groepsverband, maar er is ook zeker gelegenheid om even zelf de krant te lezen.

Pilot 'Dementie op jonge leeftijd'

Door blijven werken als thuis wonen niet meer lukt

Middels een pilot is het mogelijk dat mensen die op jonge leeftijd met dementie te maken hebben en gaan wonen op woonlocatie Oosterboer van Zorggroep Noorderboog, door blijven ‘werken’ op de plek waar zij tot dan toe hun daginvulling hebben, bijvoorbeeld de Reestlandhoeve.

Meer informatie over deze pilot: Zorggroep Noorderboog